Over Buitenplaats Elisabeth

Buitenplaats Elisabeth ligt op het Landgoed Den Treek Henschoten. De puurheid, de eenvoud en het respect voor alles wat leeft staan hier voorop 

en komen terug in de tuin, het hartverwarmende guesthouse en de fijne vergaderplek.

Bijkomen en genieten in de omgeving van het Henschotermeer, een zwemplas omgeven door stranden, middenin de dichtbegroeide bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Zwemmen, wandelen of hardlopen rond het water, het bos of het strand. Met een verrekijker speuren naar reeën, uilen en andere dieren. Het kan allemaal bij Buitenplaats Elisabeth.

De indrukwekkende piramide van Austerlitz is op loopafstand van de Buitenplaats. Deze is te beklimmen voor een wijds uitzicht over de omgeving.

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei liggen de landgoederen Den Treek-Henschoten en ‘t Heihuis.

Dit uitgestrekte gebied met bossen, natuur, landbouw en heide beslaat bijna 2200 hectaren.

Landgoed Den Treek-Henschoten is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland. De aandeelhouders van Den Treek-Henschoten zijn nazaten van de stichter van het landgoed, Jonkheer W.H. de Beaufort. In 1807 kocht hij de buitenplaats Den Treek met omliggende bossen en landerijen.

Als nieuwe bewoners van Buitenplaats Elisabeth zagen we een aantal jaar geleden enkel vervallen panden. Na een paar jaar renoveren hebben we de plek in ere hersteld.

Leven op dit landgoed temidden van het groen, de dieren en in het ritme van de hartslag van de natuur, is een groot voorrecht.

Wij willen dit graag delen met mensen die ook willen proeven van deze unieke ervaring.

Vijverkamer

Route & Contact

Route en Contact